Old Melbourne Gaol - sen korkade vi upp...

Sa sitter jag har och ska forsoka tota ihop ett inlagg igen, till saken hor att jag ar aninges bakis idag, men inte farligt, lite seg annars inga andra otrevliga akommor. De andra tva ar val inte pa topp idag heller skulle jag tro, men efter att vi fatt en dusch och kaka i fran Mcdonken var vi back on track igen. Med andra ord var det fest igar, vi traffade ett gang svenskar vi hangde pa, vilket alltid ar lika kul. festnatten blev lang och avslutades med cheesburgare nar kl var runt 05.00. Hur trevligt vi hade kan ni sjalva bedoma utifran bilderna nedan.

Nu till gardagens fangelsemuseebesok. Det var alltsa tisdag igar och dagen borjade som vanligt med en ratt sen frukost och sedan vantade ett besok pa Old Melbourne Gaol. Det aldsta fangelset i Victoria som den har staten heter. Fangelset stod klart och oppnades 1845 och redan 1851 fanns inte en ledig cell. Har hangdes totalt 135 fangar, daribland kanda brottslingar som b la. Ned Kelly. Fangelset stangdes 1924 och oppnades for allmanheten 1972. Jag skulle nog nastan att dra till med att det var ratt fangslande - dagens ordvits - att sta inne i de sma cellerna, se fangarnas dodsmasker och lasa om deras liv, vilka brott de begatt och vad deras straff blev. Uppskattningsvis fanns det ovet 150 celler och i princip alla stod oppna for oss utforskare, sa klockan hann bli strax efter 16 innan vi var darifran da vi ocksa hunnit med en guidad tur pa 30 min i den hundra ar gamla polisstationen som lag alldeles intill. Syftet med turen var att man skulle fa kanna pa hur det aer att bli arresterad, bland annat blev vi inlasta i en cell med ljuset slackt nagon minut och det blev verkligen kolsvart dar inne.

Idag har vi som ni kanske forstar tagit det valdigt lungt inte gjort manga handtag. Snart blir det nagra kvallsmackor och sedan kryper vi ihop alla tre framfor en film. Vad vi hittar pa imorgon ar inte riktigt bestammt, men vi har forlangt var vistelese har i St Kilda till lordag morgon da vi checkar ut och sticker till Bendigo.

Om ni efter att ha last detta inlagg ar sugna pa ytterligare skriverier sa har Mattias komponerat ett riktigt mastodontinlagg pa deras blogg
www.backpackingdownunder.blogg.se Jag later istallet bilderna avsluta detta inlagg.

(uppladningen av bilder har strulat, syns inga bilder nu, titta in igen om nagon timme, sa ska bilder ligga uppe)

Hoppas somvanligt att ni hemma har det bra och att sommarsolen borjat varma.
Manga kramar till Er / Erika

Kommentarer
Postat av: Pappa Kalle

Hej Erika!
Ja - så går det när man festar för hårt - dagen efter blir förstörd. Nog om detta, men det kan ta många år innan man lär sig att hantera starka drycker och vad därtill hör!

Av Din fängelsebeskrivning förstår jag att Du tyckte det var både spännande och skrämmande. Jag kommer själv ihåg vårt besök på Alcatraz utanför San Fransisco våren 1993. Kanske har Du glömt att Du var med, men då hade Du ännu inte fyllt 6 år.

Alcatraz var ett av de mest kända fängelserna i världen och jag tror att det lades ner under 1980-talet. Härifrån skedde en mycket uppmärksammad rymning på 1960-talet. Då fängelset ligger på en ö ute i havet återfanns ingen av rymlingarna och man drog slutsatsen att alla drunknade i samband med flykten. Så kan det gå...

Ha det bra på resans fortsättning mot nya spännande och okända mål!

Kram från
Pappa

2008-05-07 @ 18:17:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback