Norwalk, where I live...

Har sitter just nu en tacksam och stolt Erika och det har inlagget kommer ga i samma tecken.

Jag vill borja med att beratta att jag inte kunnat fa ett varmare valkomnade eller en battre start pa det har aret an det jag fick nar jag kom hit till Norwalk i fredags. Jag kan verkligen sag att jag redan pa sa kort tid fatt upp ogonen for nya sidor av livet. Det ar otoligt hur manniskor kan bjuda pa sig sjalva och oppna sin familj for en egentligen helt frammande person. Nog for att barnen var blyga, vilket jag sjalvklart var forberedd pa, men den blygheten varade inte lange. Idag min forsta dag ensam i huset och forsta riktigt arbetsdag satt minstingen i mitt kna minst en timme medan vi kollade pa teve. Jag far verkligen den dar kanslan av att allt ar for bra for att vara sant...

Allt har hant pa en gang. Redan samma kvall jag kom hit, helt spontant hade vi ett litet valkomms firande for mig. Ett mycket kart atterseende med Denize :). Hon, jag, Steffanie, den tidigare au pairen och Chuck, hennes dejt, akte till en bar i Sono inte sa langt harifran, Denize sov faktiskt till och med over, min forsta natt! Det fem dagarna som gatt sedan dess har bestatt i filmmys, biohang, lite shopping, lots n lots of bilkorning hamtning/skjutsning, starbucks, matlagning etc. Skulle mer an garna ga in pa detaljerna men eftersom jag lyckades redera hela detta inlagg en gang sa blir detta tyvarr den kortare versionen.

Anyway, Thanksgiving imorgon, och som de flesta vet, lite av the BIG thing har borta. Efter de har dagarna ar jag helt pa det klara over vad det firar men hur det firar makes no scense, verkar helt enkelt som att det handlar om vem som kan ata sig tjockats vid den gigantiska middagen som vantar. I denna familj kor det ocksa sin egen grej, de senaste fyra aren springer de Manchester Road Race, vilket ar ett 6 kilometer (om jag konverterar ratt fran miles) langt lopp som de delatar i, till saken hor att jag ocksa ska springa! Jag kan faktiskt saga att jag ar taggad, dock inte lika sugen pa att ga upp 07.30 imorgon bitti men jag ska nog allt bita i det sura applet!

Pratade just ocksa med Denize och hon kunde glatt meddela att hon ar ledig i helgen och formodilgen vantar en svang till NYC! hur det an blir ska vi ha en superhelg! Vi gillar att HANGA UT, vilket ar vart nya uttryck.

Jag tanker pa er dar hemma vilket jag antar ar omsesidigt.
Varma krama / Erika

p.s lovar att det inom kort aven kommer dyka upp bilder!


Oakdale, NYC!

Trogna läsare, äntligen får jag tid att underrätta er om läget. Jag kan säga att just nu sitter jag på golvet i Molloy Hall vilket är namnet på en av byggnaderna här på St John's University, tjejgänget från Sverige sitter och förklarar för några tyskor hur man spelar pictionary, i bakrunden hörs Lykke Li på MTV, vilket såklart får mig att tänka än mer på Sverige.

Två långa dagar (08.15-20.00) av undervisning är avklarade och imorgon väntar en guidad tur i NY, något som självklart är efterlängtat. På tal om något som är efterlängtat, för det mig genast till Denize som jag inte ännu haft möjlighet att träffa, inte ens kunnat prata med sedan jag kom hit. På två dagar och som mest 20 minuters samtalstid är de 200 kr jag laddade mitt kontantkort med slut, för att inte tala om hur usel täckningen är här ute på fälten! Varför jag säger fält? Området som universitet ligger på är otroligt stort, stora ytor gräsmatta sträcker sig lång väg, och här gillar framförallt alla kanadagässen att hålla till, för att samanfatta påminner stället om en jättelik herrgård, hur många byggnader det finns här har jag inte fått grepp om ännu. Maten har hittills varit skit men läraren, Trisch, som undervisar i vår klass är toppen! Förutom att ha spenderat tid i klassrummet har vi haft worldwide sing-a-long och lyssnat på skönsång från bla Thailand, Mexiko, Sydafrika, Tyskland och Nederländerna. Vi från Sverige ställde upp med ett riktigt starkt bidrag när vi sjöng "Fader Abraham", med rörelserna också såklart!

Igår kväll tog vi en promenad till supermarketen som ligger i närheten, för att inhandla bla tandkräm och tandborste, som någon lyckats glömma att packa ned. När vi gick förbi skyltfönstret till ett gym kunde man läsa uppmaningen "Sit and be fit" och om jag nu inte hunnit inse det tidigare så kände jag verkligen att jag var i usa, detta skulle hur som helst uppmuntar till att sitta på en spinningcykel och blir smal, healty reneration verkligen! ...och så till dagens lärdom "Never shake a baby"!






















Det är utan tvekan vackert här, dock lovar de pampiga husen lite för
mycket då du inte blir lika imponerad när du kommer in...
Nu när jag ändå är igång tänkte jag även bjuda på lite fina bilder ifrån min avskeds/
21-års tillställning på Goya i lördags.







Tack alla ni för den sista kvällen med er på ett tag framöver, måste säga att det var lite synd
att jag inte hann säga hejdå ordenligt till allihopa.

Låt mig vet att ni kikat in med en liten kommentar, några rader gör så mycket! :)

Ha det så gott allihopa där hemma, so long, Erika

"Tvättäkta cash..."

Resväskan står här på golvet och är näst intill full, nästan, den stora väskan alltså som rymmer inte mindre än 105 liter!, sen så har vi den lilla också, så visst tar det sig. Slängde just in en rejäl hög med tvätt i maskinen också och insåg rätt fort att jag höll på att tvätta två 500-lappar jag stoppat i ena jeansfickan, hade ju säket inte varit hela världen mer an att det kommit ut blöta men lite väl generöst att mata tvättmaskien men pengar, nog om det...
Idag är det fredag, på lördag är det fest!


Ionsdags jobbade jag min sista dag och har sedan varit ledig resten av veckan. Direkt efter jobbet bar det av till Stockholm för att äta middag med pappa och bror. Tror nog aldrig det bara varit vi tre ute sådär. Först gick vi och drack öl eftersom vi hade gott om tid tills vi bokat bord i gamla stan. Åt supergott på en italiensk restaurang, förrätt, huvudrätt och till och med efterrätt! Sen kunde man ju knappt gå, åtminstånde känndes det så, vi promenerade iaf över slottet mot stationen och 23.52 satte jag mig på tåget hem igen, otorligt trött men lyckades hålla mig vaken utan att missa Gävle station, tur det annars hade man kunnat hamna ända uppe i Storlien.


Den mörkröda drinken där är en sk "Stockholm by night" och hur god var inte den?! Verkligen något ni borde testa!

Tack o hej vänner, hoppas vi ses imorgon!

"We live our life"

T O G E T H E R W E G L O W L I K E G O L D !
Det är inte för inte att du får en toppenhelg bland dessa snygga flickor.
Bi
lderna får tala för sig själva. Fredagens förhäng hos Jossi.






Middag på Östernspärla och reunion hos Therese på lördagen.
Sushin, grillspetten med jordnötssås och friterad banan satt fint i kistan,
vi rullarde därifrån efteråt.
Josefin har genomgått en liten makeover också och är supersnygg i sin nya frippa! Hemma hos Therese bjöds det på bland de godaste drinkarna jag smakat och världens sötaste kissemiss har hon med, som heter Silver - vi blev kära!





Vilket kollage av härliga bilder det blev och ni kan själva förstå att camen funkar ypperligt bra!
Nu är det deffinitivt sängen som gäller för min del, hatar att jag blivit en sån envis nattuggla, men det ska det bli ändring på!
Ta hand om er gott folk. Puss&Kram

"Whit Canon you can!"

Jag har fått en tidig födelsedagspresent av pappa! :) Wheeeiiih!



Den ljusrosa är det, och det var såklart en väldigt fin present. Känns ju extra bra när jag tidigare släpat runt med min systemkamera ända tills att jag tröttnade på att den liksom tar lite för stor plats i väskan ibland (tråkigt eftersom det resulterade i nästa inga bilder alls tagits den senaste tiden). En sån här lite kompaktkamera har jag inte ägt förut och det tog inte många minuter att inse hur firnuliga de är, så liten men ändå så kraftfull, 8 megapixels precis som systemcamen har! Självklart behöver ju inte det enda utesluta det andra utan med sina för och nackdelar kompletterar de ju varandra otoligt bra istället ! Eftersom även den här är en Canon gick det snabbt att lära sig funktionerna också. Förhoppningsvis kommer inspirationen att fota också tillbaka väldigt snart, så fler bilder blir det alldeles säkert!


Första testing: Posebilder klarade nya camen bra ;)

So long!

Off and away in two week's!

CAN'T WAIT!

(14.30 torsdag, eftersläntrande skriverier)
My head feels like an exploding bomb! Inget vidare just nu, det blev lite för mycket för knoppen idag och Treon jag tog tidigare hjälpte inte det minsta, vilket skit! Men ingen mer klagan för idag blir en kort arbetsdag, slutar faktiskt om bara 20 minuter och sedan bär det av nedåt Lindköping för att spendera helgen hos kusinena.

(19.44 fortfarande torsdag)
I bilen, just kommit loss ur de värsta köerna efter Stockholm, är förmodligen inte i Eksjö förrän framåt midnatt, suck. Hur som helst huvudvärken har släppt och jag ser fram emot en rolig helg, kanske till och med blir ett krogbesök på lördagen på ett ställe man inte varit förut, kan bli spännande.

Känner mig lite mer ball än vanligt när jag sitter i baksätet och skriver blogginlägg, ojoj teknikens under gör allt möjligt, otroligt. En uppdatering från trafiknyheterna, väglaget suger, ösregn och det väntas till och med snö nedåt. Jag körde till stockholm där far tog över, tycker det är ganska påfrestande med mörkerkörning för ögonen.
Igår kväll bjöds det på middag med ett gäng från jobbet, Brunnsgatan 63. Hade inte varit där tidigare, så viss förväntan på meny fanns ju, det blev en klassisk toast skagen och så oxfilemedaljonger och supergod potstisgratäng till huvudrätt någon efterrätt tror jag inte någon av oss orkade med...

F
örsta delen av det här inlägget var alltså det jag hann tota ihop under bilresan ned mot Eksjö (småland för er som inte känner till södra sverige lika bra) i torsdag som aldrig blev publicerat. Idag är det tisdag men för mig som varken jobbat i fredag eller igår känns det verkligen som måndag. Klockan 17 igår kom jag hem efter en väldigt trevlig dag i Stockholm till saken hör att jag egentligen skulle ha stannat i Stockholm redan tidigare på söndagen när vi åkte tillbaka upp från eksjö, men eftersom någon glömt något vääldigt viktigt kvar hemma, hmm det blir lite rörigt...
Vi tar det från början: Anledningen till att jag skulle stanna i Stockholm (och sova hos Josefin) var att jag hade en inbokad intervju på amerikanska ambassaden kl 10.00 (måndag), men var helt enkelt tvungen att åka hem och hämta det jag glömt för att kunna få mitt visum. Detta resulterade att hela söndagen spenderades i bilen och på tåg från ungefär 10.30 på morgonen när vi lämande Eksjö till kl 20:30 när jag klev av tåget i sthlm, men trots diverse komplicationer på vägen har jag nu mitt visum för 13 månader in the states!! Nu återstår bara att få tillbaka mitt pass med posten (visserligen skickas det i rekomendrat brev men man blir ju något nervös ändå, bara att lita på att posten gör sitt jobb)

Hur som helst, helgen inleddes med riktigt skitväder och snöshock och slutade i solsken, så rmysigt att promenara med josefin på huvudstadens gator. Två andra som också var ute i svängen var inga mindre än Fredrik och Filip med sitt crew som rätt som de var kilade förbi oss, inte illa va? Känndes ju onekligen liite cooolare att kolla på boston tea party senare på kvällen. Förresten måste de där två grabbsen testat på det mest konstiga saker och träffat och interjvuat de mest orginella människorna, vi diskuterade det jag och josefin, att de måste ju ha ett av de absolut roligaste jobben man kan han...

 

Några bilder från lördagens middag, det sjöngs och det skålades...tack till alla medverkande för en jättetrevlig helg!

Vi ses mina vänner! Kram / E