Tack och hej leverpastej...

Jaha, nu sitter jag har an en gang och formodligen for sista gangen pa ett hostel i Sydney och skiver blogginolagg. Som du sager pappa formodligen blir det inga fler tillfallen for en sadan har resa igen.

Jag har vinkat av Rikard och Mattias nar de hoppade pa shutteln till flygplatsen i formiddags. Jag stannar yttelligare en natt och lamnar hostlet samma tid imorgon. Riktigt tomt blev det i dubbelrummet som vi bott alla tre i under var sista vecka i Sydney. I kvall kommer jag somna i ett helt tomt rum, nar jag gjorde det sist minns jag inte ens, jag minns inte senast jag var ensam och inte heller senast det var sahar tyst, nar man reser sahar har man mannsikor runt sig 24-tim om dygnet och aven om det kanns konstigt nu sa ska det blir sa skont att hemma kunna vara ifred precis nar man vill.


Det sista vi fick uppleva har i Australien och pa den har resan var utflykten med farjan till Taronga Zoo. Ett stort och fint zoo som oppnades redan pa 1600-talet och ar darmed en av de aldsta zoo i Australien. Sjalvklart fanns en massa djur men finast var nog koalorna, girafferna och snoleopardern. En haftig upplevelse fick vi nar vi stog och tittade pa aporna som plotsligt blev alldelses vilda och tokiga och borjade jaga och sla varandra, en av de mindre aporna var riktigt elak och retsam. Vi fick aven hora lejonen ryta och se giraffernas langa tunga. Lagom nar zoo stangde hade vi sett allt vi ville se och akte med farjan tillbaka. Lagade var sista maltid i koket tillsammans som blev en blanding av pasta carbonarasas, nuggets, stekt agg, champinjoner och lok. Man tager vad man haver som vi brukar saga. Sedan vantade avslutnings-hejda-Australien-aka-hem-fest i Johan och Oscars rum, det lektes lekar, spelades diggeridoo och dracks vin, de flesta av oss gick all-in men alla tre somnade inte alltfor sent pa rummet igen.


Nu aterstar for mig knappt ett dygn av mitt tva mander langa aventyr. Detta aventyr som 6 april borjade nar jag och mamma hamtade upp Johan pa Stapeltorgsgatan och akte mot Arlanda. Nar jag satt dar i bilen hade jag ingen aning om vad jag gett mig in pa eller vad som vantade mig. Jag skulle alltsa spendera en manad med manniskor jag varken tidigare traffat eller visste vilka det var. Val pa arlanda blev jag knappast sakrare pa min sak nar jag insag att medelalderna pa gruppen var over 40 och att jag och Fredrik var de anda som inte var over 20 ar. Da hade jag aldrig kunnat forestalla att allt jag skulle fa uppleva skulle jag ocksa dela med de har manniskorna, jag hade inte en tanke pa hur mycket utbyte man har av varandras erfarenheter och hur roligt det skulle bli med en grupp med sa mycket olika typer av manniskor.  


Min resan borjade i Japan och Tokyo, da hade jag lite drygt en manda framfor mig i Asien. Tempot under de veckorna var sa otroligt intensivt att nar jag tanker tillbaka pa allt vi hann se, gor att den mandaden upplevs som tva. Fran Japan flog vi over till Kina och Shanghai och i Peking spenderade jag de sista dagarna i Asien. Efter en lang flygresa, en mellandlanding i Malaysia och en snabb tripp in till Twin Towers i Kuala Lumpur  befann mig helt plotsligt i Austalien. Pa Syndeys flygplats mottes jag av den mest efterlangtade kramen i mitt liv nar jag fick traffa Rikard igen efter tre mander av langtan. Australien var val inte riktigt som jag forvantade mig, vilket framst berodde pa att jag kom hit och mottes av lite fel arstid, men sol har vi haft sa gott som varje dag. Under veckorna i Australien hann jag tillsammans med Rikard och Mattias besoka Melbourne, Bendigo, Canberra och sa Syndey. Mitt sista dygn kommer jag agna at att packa, bli tokig av tystnaden pa rummet och sakna grabbarnas fjartar och rapar, haha vilken ohammad vanskap vi skapat och en san harlig stamning vi haft...


Tva mander har alltsa passerat, det later kanske inte mycket i jamforelse med att killarna varit ute och rest dubbelt sa lange, men efter att ha upplevt tva varldsdelar helt olika varandra, tre otroligt stora lander, besokt over 10 olika stader, vandrat pa kinesika muren, sett terrakottaarmén, besokt orakneligt manga tempel, palats och pagodel, lika manga museer, utstallnigar, monument och parket. Varit pa zoo och sett djur jag tidigare bara sett pa bild. Besokt Disney Land. Varit pa teplantage och drukit gont te, sett OS-byn, Himmelska Fridens Torg, Sommar palatset, Zendong-mausoleet, Forbjudna staden, Tokyo Tower, Kyoto Tower, Shanghai Tower, Twin Towers, Opera huset i Sydney. Sett bade kangururs och possums i det vilda - Jag skulle kunna sitta har tills imorgon och rabbla - det jag forsoker fa sagt ar i alla fall att jag ar mer an nojd med vad jag fatt uppleva och med alla nya erfarenheter allt detta givit mig.


Jag har fatt se sa mycket under denna resa, saker som fatt mig alldeles forstummad sa otroligt ar det for detta har sammtidigt fatt mig att pa nagot sett bli annu mer saker pa att den plats som ar vackrast i varlden ar Osele, da jag framforallt tanker pa vyn over angermanalven sommartid i solnedgang - inget slar detta och bast av allt, den finns narmre an jag hade kunnat dromma om.


Mitt huvud ar efter alla dessa upplevelser sa fylld av intryck att jag knappt forstar hur jag ska kunna smalta allt. Men jag ar sa glad att jag gjorde den har resan, resan som forandrat mig som manniska, bidragit till min mognad och som givit mig minnen for livet. Resan som mitt fortsatta liv kommer forma sig efter och som verkligen aven fatt mig att inse hur mycket jag alskar Er dar hemma och hur mycket jag uppskattar Sverige. Det har var mitt livs resa som jag gjort och kommer minnas sa lange jag lever.


Nu langtar jag nagot ofattbart efter riktig mjolk, bregott, att kunna drick vatten direkt fran kranen, att kunna prata svenska med alla. Jag saknar mammas mat, potatismos, flaskpannkaka, kottbullar ojojoj vad gott det ska bli. Jag saknar att hitta overallt och veta vad allt ligger, jag langtar efter naturen och hur det luktar overallt. Jag saknar lugnet, kulturen, tv-programmen. Aldrig trodde jag att jag skulle saga det men jag saknar att ha en rutin pa vardagen. Namn bara nagot som har med Sverige att gora och jag kommer saga att jag saknar det...Sa sant som det ar sagt, man inser inte vikten av det man har forran man" forlorat" det. Sverige ar underbart! 
Att fa kramas med er som vantar pa mig nar jag kommer hem slar ju forstass allt ovanstaende...Nu kommer jag hem! 


Vi ses pa mandag!


Kramar / Eppa pavag hem


SKYDIVE i Wollongong!!

Tjaooo!

Nu kan jag stolt meddela er dar hemma att jag gjort nagot som de flesta aldrig i sitt liv skulle vaga. De som kanner mig vet i och for sig att jag inte ar nagon fegis direkt, men nu kan jag brilligera med att jag kastat mig ut fran en plan pa 14000 fot!!! och jag var knappt radd alls, saklart att pulsen gick upp nagot precis innan vi flog ut och vilket sug i magen sen nar man insag hur hogt upp vi var, men jag var aldrig radd utan jag njot av varje minut.
Jag och Rikard gick i alla fall upp 06.30 igar morse for att hoppa pa en buss som tog oss till stadsdelen Wollongong ungefar en och en halv timmer ifran Sydney. Bussen tog oss till en av stranderna dar jag med en grupp pa 6-7 personer fick fylla i lite papper och sedan forberada oss for hoppet. Sedan var det bara att vanta pa att det forsta ganget var klara och sedan aka till flygfaltet, hoppa in i det lilla planet som tog upp till 14000 fot sedan vantade ett rejalt fritt fall och grym utsikt i stralande sol. Utan tvekan var detta det haftigaste jag gjort unde hela resan aven om sjalva fallet bara varade i kanske 5 minuter. Eftersom Rikard ar en pussy sa foljde han bara med som mentalt stod och holl sig pa marken. Efter hoppet medan vi vantade pa att DVD (han jag hoppde med filmade hela skydiveupplevelsen) skulle bli klar sa gick vi ned till standen till ett café/matstalle dar vi drack kall good smoothie och at hamburgare. Darefter tog vi taget tillbaka till Sydney.

Eftersom de tva gavlegrabbsen Oscar och Johan ocksa kommit till stan nu och bor pa samma hostel, sa bestammde vi oss for en liten partykvall med dem. Mycket trevligt forutom att efter kvallens slut sa var golvet i vart rum nast in till takt av cashew notter intrampade i mattan eftersom nagra efter ett par glas vi tyckte det var askul med notkrig, ingen storre skada skedd, Rikard sopade upp det varsta innan vi slocknade och imorse var jag upp och lanade damsugare sedan var det ordnat....

Ta hand om er ses snart! Kram / Erika

image413


Bondi Beach och lite dans pa lordagsnatten...

Tjipp hemma i Svedala...

Igar anordnade vi en lite halvdagsutflyckt till Bondi junction och Bondi Beach, dit tog vi oss med de faktiskt riktigt sunkiga pendeltaget ungefar fyra stationer ifran centralen som ligger har alldeles intill vart hostel. Val framme utforskade vi Bondi junction som ar ett shoppingdistrikt med en hel del trendia butiker och fina uteserveringar, Medan vi gick dar forbi skyltfonstren var det inte utan att jag blev sugen pa att ga los i nagon av affarerna. Men eftersom planen var att se beachen sa blev det istallet ett kort stopp pa en glassbar innan vi promenerade resterande biten ned till stranden, den biten var lite langre an vi tidigare raknat med men det var skont med en promenad. Nar vi kom ned till vattnet bredde sig en lang strand med vit sand ut sig nedanfor oss, runt omkring fanns stora gronomraden dar folk satt och sprakade och nagra hundar sparng losa. Vad jag inte hade trott sa befanns sig en hel del folk ute i vattnet ocksa, dock framst surfare vi sag aven ett gang som spelade fotboll i sanden i bara shorts men med tanke pa vadret sa var det inte vad jag hade vantat mig. Medan grabbsen satt uppe pa graset gick jag barfota ned for att kanna pa vattnet, och inte var det varmt inte men jag skulle inte ha tvekat lange for ett dopp bara for saken skull. Efter att vi suttit en stund och tittat pa alla manniskor som hangde i omradet kande vi oss nojda och akte tillbaka till hostlet. Det var tankt att vi skulle steka pa korv och koka lite pasta nar vi kom hem men middagen slutade med att vi gick till Nandos och kakade kycklingburgare/kycklingwrap eftersom nagon snott hela var korv ur var matbag, gissa om vi blev aninges irriterade. Hur som helst eftersom det var lordags och allt festade vi till det lite pa kvallen, slappte loss lite pa dansgolvet pa Sidebar och lite lulliga som vi var vaggade vi oss till somns med avslappnande musik pa rummet...

(Har nedan bilder fran dagen/kvallens bravader...)

image404



image412

Varma kramar till Er / Eppa :P

Back in Sydney again...

Nu sitter vi har igen pa Wake up, samma hostel vi bodde pa de tva forsta natterna nar jag just kommit till Australien da var det fortfarande april och sedan dess har vi hunnit ta oss ned till Melbourne dar vi spenderade lite drygt en vecka darefter en tripp till Bendigo och sa Canberra och tillbaka igen.


Nu var det ett bra tag sedan jag bloggade vilket framst beror pa att vi haft dalig tillgang till Internet och att vi farit runt en hel del de senste dagarna. Sedan sa ar vi ju alla tre snart tillbaka hemma i Sverige igen och da finns gott om tid for oss att beratta om allt vi upplevt och visa alla bilder.


Hur som helst, sist jag skrev hade vi en dag och en natt kvar i Melbourne, den dagen agnade jag och Rikard at ett besok pa Melbourne Aquarium. Sjalva anlaggningen var inte sa stor till ytan men hade tre vaningar som hade en hel del att erbjuda vi fick b la. se jattekrabbor, havshummer, murana, alla mojliga hajarter, leoparhaj, skoterskehaj m fl. spindlar, jattetusenfotingar, manter, pilgiftsgrodor, ormar och odlor. Haftigast var nog i alla fall nar vi var pa vaningen belagen under vattnet. Dar kom vi in i ett rum som liksom var omgivet av ett aquarium, vi satt dar i mitt pa golvet och sag nar dykare matade de jattelika stingrockorna och lekte med de stora sota skoldpaddorna, de var pa nagot satt ett med stimmet av fisk, det var en upplevelse.

Fran Melbourne akte vi sedan tag till Bendigo, resan tog oss ungefar 2 tim. Pa stationen motte Jarrad upp oss - en australiensare som tidigare spenderat ett ar i Sverige da han b la. larde kanna Rikard - vi skulle alltsa fa stanna hos honom over helgen. Riktigt skont att fa bo i ett riktigt hus dar det inte ar rovarkula hela natterna. Jarrad hade ocksa som vi inte visste innan, en svensk flickvan ifran ostersund, Line. Tillsamman med dem akte vi forst ut for att fa se kangurus i det vilda. Inte mer an 10 minuter tog det innan vi fick syn pa en flock med ett 10-tal kangurus ute pa en ang, det var riktigt kul att fa se. Senare pa kvallen blev vi medbjudna till en killkompis till Jarrad som fyllde 21 ar, att tillaga ar att tillskilland ifran sverige sa innebar din 21-arsdag har i Oz att du ar myding "pa riktigt" och damed sa firas det ratt ordentligt ocksa. Dagen darpa tog vi det ganska lugnt, akte en svang pa en grillfest och hyrde sedan film pa kvallen. Pa var sista dag i Bendigo tog Jarrad med oss ut pa fisketur, vi laddade upp med picknick och akte ut pa landsbyggden, efter att vi tagit oss igenom nagra kohagar kom vi fram till en lite flod. Grabbarna stallde sig och borjade kasta medan jag stod for fotandet. Det sag inte ut att finnas mycket liv i vattnet, men sa helt plotsligt sa fick Rikard napp, en riktigt skapligt stor torsk drog han upp. Darefter akte vi vidare till grundare vatten dar Jarrad jagade runt en stund med spjut. Riktigt underhallande var det att titta pa nar han smog runt med vatten upp till knana och kastade med spjutet.

Val tillbaka i huste lagade Jarrad till torsken som smakade riktigt gott och sedan var det dags att aka till stationen. Tag tillbaka till Melbourne och efter att ha fatt i oss lite kvallsmat hade vi tur att fa plats pa Greyhoundbussen till Canberra redan samma natt. Efter nio och en halv timmar var vi framme i Canberra 06.30 pa morgonen. Trotta efter bussrean tog vi oss till ett hostel och fick efter manga om och men checka in. Efter en natt utan ordentlig somn var vi alla ratt utmattade, jag var en svang till supermarketen och kopte frukost, sedan bestallde vi utkord pizza men forutom det uttrattade vi inte mycket den dagen utan laddade istallet for morgondagen.

Hela tisdagen fran ungefar 11.30 pa formiddagen spenderade vi tiden pa Australian war Memorial, ett monument minst 10 ganger sa stort som det vi besokte i Melbourne. Museet inne i byggnaden var uppdelat i flera olika avdelningar och utstallnigar som framst berorde bade det forsta och andra varldskriget, men aven for att bara namna nagra: Kalla kriget, Vietnamn kriget, 1:a och 2:a Gulfkriget och alla ovriga konflikter Australien varit inblandade i  under aren. Efter ett par timmar tog vi en lunchpaus och fortsatte uppslukas av allt som fanns att lasa och se. Tiden sprang ivag och vart besok avslutades med en ceremoni da en man spelade upp en irlandsk trudelutt pa sackpipa.


Igar lamnade vi Canberra och anlande med bussen till Sydney igen. Skont att komma langre upp i landet igen eftersom det ar lite varmare klimat har och forovrigt gillar jag Sydney som storstad och ser framemot att stanna pa samma hostel och slippa byta boende nagot mer innan jag flyger hem. Kanns sa overkligt att det bara aterstar en dryg vecka innan vi lamnar aventyrslivet, ledighet och vila, friheten att gora vad vi vill och komma tillbaka till verkligheten och vardagen igen. De sista nio resterande dagarna kommer vi agna at b la. att besoka Taronga Zoo och forhoppnigsvis fa se koalor, hinna med en dagstripp till Bondi Beach, ga pa nagon utomhusmarknad och troligtvis kanske en promenad i nagon av de storre parkerna.


Just nu ligger vi och slappar lite efter maten och jag tankte ta och kolla igenom de senaste dagarnas bilder och seda lagga upp nagra smakprov har nedan, enjoy :)...



image389



image397


Nu ska vi se sa blinda Sara...

Hey ho!

Valdigt matt och belaten efter pasta med carbonarasas sitter jag mitt pa golvet pa varat rum och funderar hur jag ska formulera mig. Idag har vi trots att vi inte var uppe i ottan hunnit med och kan bocka av tre saker pa att-gora-se-listan. Forst tog vi oss till St Pauls Cathedral, liksom de flesta stora kyrkor aven denna valdigt maktig, otroligt vacker bade utvandigt och invandigt och sa tyst nar vi gick dar inne att du kan hora en nal falla till golvet. Efter att jag fragat en av "kyrkoguiderna" om det var okej att fotografera fick jag aven veta att han hade en bekant som studerat bade i Uppsala och Stockholm, trevlig och pratglad kyrkgubbe det dar.

Efter att vi lamnat katedralen gick vi vidare mot Federation Square ett stort omrade med valdigt haftiga och annorlunda designade byggnder. Vi tittade in en snabbis pa "ACIM" - Australian Center For The Moving Image. Dar de under nagra manader framover har utstallningen "Game on", utstallningen kunde erbjuda alltifran tv-spelshistoria till filmiska masterverk och dansens konst, men eftersom klockan vid det har laget hunnit bli strax innan tre hoppade vi over att betala intrade for att se detta atminstane just idag. Istallet kollade vi in nagra elevfilmer i huvudentren dar det ocksa var nagon form av mindre utstallning. Sedan vandrade vi vidare in i Queen Victoria Gardens for att sedan komma till Royal Botanic Garden, men pa vagen dit stannade vi for att se "Shrine of Rememberance" - ett monument uppfort till minne av alla de man och kvinnor som kampat for Australien i vapnade konflikter och freds operationer. Monumentet byggdes mellan 1928-1934 och var ursprungligen konstruerat som minnesmarket for att hedra de 114 000 "Victorians" som stred i Forsta Varldskriget och i parken som omger monumentet brann det ocksa en minneseld. Har spenderade vi sakert i alla fall en timme tills att vara tomma magar borjade gora sig paminda och vi bestammde oss for att hoppa pa sparvagnen tillbaka till hostlet och laga oss lite mat.

Imorgon kanske det blir ett besok pa Melbourne Zoo eller pa ett aquarium i stan, men inget ar bestammt annu...

Tanker pa Er hemma /Kramar Erika





image345



image351





(Sadar dar har ni en hel massa harliga bilder, en salig blandning till raga pa allt, nagra funderingar?!, bara fraga som vanligt.)


Old Melbourne Gaol - sen korkade vi upp...

Sa sitter jag har och ska forsoka tota ihop ett inlagg igen, till saken hor att jag ar aninges bakis idag, men inte farligt, lite seg annars inga andra otrevliga akommor. De andra tva ar val inte pa topp idag heller skulle jag tro, men efter att vi fatt en dusch och kaka i fran Mcdonken var vi back on track igen. Med andra ord var det fest igar, vi traffade ett gang svenskar vi hangde pa, vilket alltid ar lika kul. festnatten blev lang och avslutades med cheesburgare nar kl var runt 05.00. Hur trevligt vi hade kan ni sjalva bedoma utifran bilderna nedan.

Nu till gardagens fangelsemuseebesok. Det var alltsa tisdag igar och dagen borjade som vanligt med en ratt sen frukost och sedan vantade ett besok pa Old Melbourne Gaol. Det aldsta fangelset i Victoria som den har staten heter. Fangelset stod klart och oppnades 1845 och redan 1851 fanns inte en ledig cell. Har hangdes totalt 135 fangar, daribland kanda brottslingar som b la. Ned Kelly. Fangelset stangdes 1924 och oppnades for allmanheten 1972. Jag skulle nog nastan att dra till med att det var ratt fangslande - dagens ordvits - att sta inne i de sma cellerna, se fangarnas dodsmasker och lasa om deras liv, vilka brott de begatt och vad deras straff blev. Uppskattningsvis fanns det ovet 150 celler och i princip alla stod oppna for oss utforskare, sa klockan hann bli strax efter 16 innan vi var darifran da vi ocksa hunnit med en guidad tur pa 30 min i den hundra ar gamla polisstationen som lag alldeles intill. Syftet med turen var att man skulle fa kanna pa hur det aer att bli arresterad, bland annat blev vi inlasta i en cell med ljuset slackt nagon minut och det blev verkligen kolsvart dar inne.

Idag har vi som ni kanske forstar tagit det valdigt lungt inte gjort manga handtag. Snart blir det nagra kvallsmackor och sedan kryper vi ihop alla tre framfor en film. Vad vi hittar pa imorgon ar inte riktigt bestammt, men vi har forlangt var vistelese har i St Kilda till lordag morgon da vi checkar ut och sticker till Bendigo.

Om ni efter att ha last detta inlagg ar sugna pa ytterligare skriverier sa har Mattias komponerat ett riktigt mastodontinlagg pa deras blogg
www.backpackingdownunder.blogg.se Jag later istallet bilderna avsluta detta inlagg.

(uppladningen av bilder har strulat, syns inga bilder nu, titta in igen om nagon timme, sa ska bilder ligga uppe)

Hoppas somvanligt att ni hemma har det bra och att sommarsolen borjat varma.
Manga kramar till Er / Erika

Gardagens pics...

Hej pa er!
Har kommer nagra av bilderna ifran polismuseet igar, ikvall blir det festligheter sa resterande bilder och vad vi gjort idag far ni hora om imorgon...


image339



KRAMAR / Erika                      


Victoria Police Museum

Tjing!
Aven idag var jag uppe en stund fore grabbsen som bekant garna ligger och drar sig pa mornarna. Donade och fixade lite, var ivag och kopte b la. brod och mjolk for att komplitera vart matforrad. Dukade upp frukost och vakte de tva som fortfarande lag och sov pa rummet.


Liksom igar tog vi idag ocksa sparvagnen in till Melbourne city, fast denna gang kopte vi oss en dagsbiljett och akte lagligt och skippade snalkjutsakande vi kort pa tidigare, detta mest for att vi inte riktigt forstatt oss pa betalningssystemet pa tagen forran nu, och vi vill ju inte garna riskera en straffavgift om det skulle komma en kontrollant. Hursom helst hade vi idag bestamt oss for att besoka Victoria Police Museum, som mycket passande aven lag i samma hus som sjalva polisstationen. Nar vi kom dit verkade det ganska stangt, men det var bara som det sag ut, vi knallade in i den relativt lilla lokalen - tillsaken hor ju ocksa att besoket var gratis, vilket vi saklart tyckte var perfekt - i princip inte en kotte om man bortser ifran oss, med andra ord kunde vi i lugn och ro lasa om alltifran mordutredningar, polisens utrustning och hel massa annat betraffande Melbournes polishistoria. Spannande och mycket intressant tycker jag och formodligen de andra tva skepparkransodlarna ocksa. Efter ungefar tva timmar pa museet var vi nojda och traskade in mot stadskarnan for att hitta nagot att slacka torsten med, men forsta stopp blev nagot helt annat, jag hittade butiken Supré - lite av en superkladaffar eftersom jag glatt skuttade ut darifran med bade ett linne och en cardigan - de torstiga stakarna vantade snallt pa mig utanfor pa en bank. Darefter vidare till Starbucks, dar vi vilade fotterna en stund. Sista stopp blev liksom igar McDonald's, inte helt ovantat, men man vet ju trots allt vad man far, det gar snabbt och det ar billigt, helt enkelt.


Tillbaka pa hostlet, tog vi det lugnt, till skillnad ifran Asien-resan har jag ju tid till att reflektera over dagarna, det ar bade skont, men visst blir jag lite rastlos av att "gora ingenting", men jag behover bara nagra dagar till innan jag vanjer mig vid det mindre intensiva tempot.


Nu sitter vi har i sangen jag och Rikard. Tror bestamt lille Lusifer redan ar i drommarnas varld medan vi tankte kasta oss in i filmens.


Gonatt i stugan, bilder far ni se imorgon...


Kramar Erika


Queen Victoria Market

Imorse blev en beytligt tidigare morgon i jamforelse med att ni klivit upp nastan skamligt sent de senaste dagarna. I alla fall hade jag bestammt mig for en lite joggingrunda innan frukost och sa blev det. Jag som till och med inhandlat ett par nya traningsbrallor pa Silk market i Peking tidigare kande mig riktigt hurtig nar jag klev ut pa gatan ungefar 08.30. Blev en tur mot botaniska tradgarden, runt i det riktigt pitoreska villaomradena och ned mot strande dar jag plockade mig en snacka och sprang tillbaka. Pa Base lag grabbarna pa rummet fortfarande och sov med det drojde inte lange forran vi kakat frukost och hoppat pa sparvagnen in mot Melbourne. 

Dagens plan var att besoka Queen Victoria Market och vi hittade dit utan storre problem. Som de flesta marknade hade aven denna mycket av bade det ena och det andra att erbjuda, somvanligt mest krims krams, t-shits, prydnassaker, smycken etc, men sen sa fanns det en hel del frukt och livsmedel ocksa. Nar vi blev torstiga efter att vi givit upp letande efter nagot trevligt stalle som serverade glass sa blev det en blabarsssmoothie istallet...trosade vidare en stund tills magen bojade kurra och vi gick till Mcdonals. Matta och belatna satte vi oss pa sparvagnen och akte tillbaka till St Kilda igen.

Just nu tar vi det mest lungt, tvattar lite klader och surfar pa internet, skamtar och diskuterar med varandra pa rummet  - det ar harligt och trevligt att vara har med grabbsen...

Har neda kommer lite bilder ifran bussresan och gardagen och ifran besokt pa marknaden...

Varma kramar / solstralen Erika



image311






I hostsolen i St Kilda

Hej hej Sverige, nara och kara!
Sitter just nu bredvid Rikard pa vart hostel - base - i St Kilda ett distrikt lite drygt 15 min ifran stadskarna Melbourne. Har lite svart att formulera mig idag, har for forsta gangen hamlangtan pa riktigt, tanker pa allt mojligt. Detta beror med storsta sanolikhet pa att tempot under hela Japan/Kina-resan med hela ganget var sa intesivt i jamforelse med hur lungt vi tar det har, alltsa nu mer tid att fundera och sakna er dar hemma. Lite jobbigt, men det gar ju over, en stunden langtar man hem och den andra tanker man att man skulle kunna vara borta i evigheter utan problem. Till saken hor ju ocksa att det inte drojer alltfor lange tills vi far traffas igen, hemma, i undebara sommarsverige.

Hur som helst, efter den 13 timmars langa bussresan (som forovrigt gick valdigt smidigt, kandes inte alls sa oandligt lang som jag hade forvantat mig.) igar anlande vi till Melbourne och tog oss till St Kilda med sparvagn. I omradet vi bor i ar det hur trevligt som helst, mysiga barer och cafeer avloser varandra langs gatorna. Palmer och fargglada faglar finns det gott om ocksa, vilket saklart ger en exotisk stammning over det hela trost att det inte ar varmare an ungefar 20 grader mitt pa dagen har. Inte sa konstigt eftersom hosten kommit till Austrliens sydkust just dar vi befinner oss nu.
Idag promenerade vi bla till stranden kande pa det inte allfor varma vattnet och sag segelbatarn, darefter gick vi till den botaniska tradgarden, slog oss ned pa en bank och filosoferade i hostsolen en stund...

Somvanligt ska ni ta hand om er  alllihopa hemma, varma kramar / Erika

Lite festligheter och en tur med farjan

Godkvall ifran Sydney...
Ligger i sangen pa vart hostel Wake up som vi som det ser ut kommer lamna imorgon for att satta oss pa en buss ned mot Melbourne, en lang lang fard som kommer att ta hela dagen, en restid pa inte mindre an 13 timmar...

Valborgs/reunion firandet igar var riktigt trevligt. Kandes ganska overkliget att jag jag helt plotsligt satt i samma rum som grabbarn. Imorse nar vi vaknade var alla tre ratt sega och slitna, men efter lite frukost och nagra flaskor vatten var vi pavag ned mot hamnen dar vi tog en farja fram och tillbaka till fororten Manly, ifran baten hade vi en fin utsikt over hamnen och operahuset och det blev fina bilder, bara titta har...

image288



image297

image298



Som ni ser hade vi en trevlig kvall, blev aven lite shejk pa dansgolvet pa side bar har nere pa hornet. Nu ar det dags att ta tag i packningen och sedan ar det godnatt om vi ska orkar upp i nogorlunda tid imorgon.

Kramar ifran mig till Er, Wigge och Rille halsar dom ocksa saklart! :)