Back in Sydney again...

Nu sitter vi har igen pa Wake up, samma hostel vi bodde pa de tva forsta natterna nar jag just kommit till Australien da var det fortfarande april och sedan dess har vi hunnit ta oss ned till Melbourne dar vi spenderade lite drygt en vecka darefter en tripp till Bendigo och sa Canberra och tillbaka igen.


Nu var det ett bra tag sedan jag bloggade vilket framst beror pa att vi haft dalig tillgang till Internet och att vi farit runt en hel del de senste dagarna. Sedan sa ar vi ju alla tre snart tillbaka hemma i Sverige igen och da finns gott om tid for oss att beratta om allt vi upplevt och visa alla bilder.


Hur som helst, sist jag skrev hade vi en dag och en natt kvar i Melbourne, den dagen agnade jag och Rikard at ett besok pa Melbourne Aquarium. Sjalva anlaggningen var inte sa stor till ytan men hade tre vaningar som hade en hel del att erbjuda vi fick b la. se jattekrabbor, havshummer, murana, alla mojliga hajarter, leoparhaj, skoterskehaj m fl. spindlar, jattetusenfotingar, manter, pilgiftsgrodor, ormar och odlor. Haftigast var nog i alla fall nar vi var pa vaningen belagen under vattnet. Dar kom vi in i ett rum som liksom var omgivet av ett aquarium, vi satt dar i mitt pa golvet och sag nar dykare matade de jattelika stingrockorna och lekte med de stora sota skoldpaddorna, de var pa nagot satt ett med stimmet av fisk, det var en upplevelse.

Fran Melbourne akte vi sedan tag till Bendigo, resan tog oss ungefar 2 tim. Pa stationen motte Jarrad upp oss - en australiensare som tidigare spenderat ett ar i Sverige da han b la. larde kanna Rikard - vi skulle alltsa fa stanna hos honom over helgen. Riktigt skont att fa bo i ett riktigt hus dar det inte ar rovarkula hela natterna. Jarrad hade ocksa som vi inte visste innan, en svensk flickvan ifran ostersund, Line. Tillsamman med dem akte vi forst ut for att fa se kangurus i det vilda. Inte mer an 10 minuter tog det innan vi fick syn pa en flock med ett 10-tal kangurus ute pa en ang, det var riktigt kul att fa se. Senare pa kvallen blev vi medbjudna till en killkompis till Jarrad som fyllde 21 ar, att tillaga ar att tillskilland ifran sverige sa innebar din 21-arsdag har i Oz att du ar myding "pa riktigt" och damed sa firas det ratt ordentligt ocksa. Dagen darpa tog vi det ganska lugnt, akte en svang pa en grillfest och hyrde sedan film pa kvallen. Pa var sista dag i Bendigo tog Jarrad med oss ut pa fisketur, vi laddade upp med picknick och akte ut pa landsbyggden, efter att vi tagit oss igenom nagra kohagar kom vi fram till en lite flod. Grabbarna stallde sig och borjade kasta medan jag stod for fotandet. Det sag inte ut att finnas mycket liv i vattnet, men sa helt plotsligt sa fick Rikard napp, en riktigt skapligt stor torsk drog han upp. Darefter akte vi vidare till grundare vatten dar Jarrad jagade runt en stund med spjut. Riktigt underhallande var det att titta pa nar han smog runt med vatten upp till knana och kastade med spjutet.

Val tillbaka i huste lagade Jarrad till torsken som smakade riktigt gott och sedan var det dags att aka till stationen. Tag tillbaka till Melbourne och efter att ha fatt i oss lite kvallsmat hade vi tur att fa plats pa Greyhoundbussen till Canberra redan samma natt. Efter nio och en halv timmar var vi framme i Canberra 06.30 pa morgonen. Trotta efter bussrean tog vi oss till ett hostel och fick efter manga om och men checka in. Efter en natt utan ordentlig somn var vi alla ratt utmattade, jag var en svang till supermarketen och kopte frukost, sedan bestallde vi utkord pizza men forutom det uttrattade vi inte mycket den dagen utan laddade istallet for morgondagen.

Hela tisdagen fran ungefar 11.30 pa formiddagen spenderade vi tiden pa Australian war Memorial, ett monument minst 10 ganger sa stort som det vi besokte i Melbourne. Museet inne i byggnaden var uppdelat i flera olika avdelningar och utstallnigar som framst berorde bade det forsta och andra varldskriget, men aven for att bara namna nagra: Kalla kriget, Vietnamn kriget, 1:a och 2:a Gulfkriget och alla ovriga konflikter Australien varit inblandade i  under aren. Efter ett par timmar tog vi en lunchpaus och fortsatte uppslukas av allt som fanns att lasa och se. Tiden sprang ivag och vart besok avslutades med en ceremoni da en man spelade upp en irlandsk trudelutt pa sackpipa.


Igar lamnade vi Canberra och anlande med bussen till Sydney igen. Skont att komma langre upp i landet igen eftersom det ar lite varmare klimat har och forovrigt gillar jag Sydney som storstad och ser framemot att stanna pa samma hostel och slippa byta boende nagot mer innan jag flyger hem. Kanns sa overkligt att det bara aterstar en dryg vecka innan vi lamnar aventyrslivet, ledighet och vila, friheten att gora vad vi vill och komma tillbaka till verkligheten och vardagen igen. De sista nio resterande dagarna kommer vi agna at b la. att besoka Taronga Zoo och forhoppnigsvis fa se koalor, hinna med en dagstripp till Bondi Beach, ga pa nagon utomhusmarknad och troligtvis kanske en promenad i nagon av de storre parkerna.


Just nu ligger vi och slappar lite efter maten och jag tankte ta och kolla igenom de senaste dagarnas bilder och seda lagga upp nagra smakprov har nedan, enjoy :)...



image389



image397


Kommentarer
Postat av: mams

Hej Erika!

Melbourne Aqaurium, spännande och nytt?

Turen till Jarred i Bendigo, och bo hemma hos hononm och Line, kan jag tro var väldigt trevligt.
Att få ta del av lite australisk liv utanför det turistiska. Kul att ni fick se kängurus och att fiskelyckan slutade med en god middag.

Hoppas att koalorna på Tahonga Zoo vill hälsa på er.

Många kramar

Mamma

2008-05-16 @ 22:53:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback